Verzekeringen

Is jouw dak klaar voor de herfst?

Bij de herfst denken we vaak aan gezellige boswandelingen, de frisse lucht en de mooie kleuren van de bladeren. Maar vergeet niet dat diezelfde bladeren ook snel je dakgoot kunnen verstoppen. En dat kan vervelende gevolgen hebben! Tijd om je dakgoot eens goed te checken.

Waarom is het zo belangrijk om je dakgoot schoon te houden? Een verstopte dakgoot kan veel schade veroorzaken, vooral bij hevige regenval. Het water kan niet goed wegstromen, waardoor lekkages ontstaan en vocht in je woning terechtkomt. Dit soort schade wordt vaak niet gedekt door je verzekering als het komt door achterstallig onderhoud. Voorkomen is dus écht beter dan genezen!

Tips om je dakgoot in topconditie te houden:

  • Maak je dakgoot schoon in de herfst
    De herfst is, net als het voorjaar, de beste tijd om je dakgoot schoon te maken. Door de vallende bladeren raakt je goot sneller verstopt.
  • Let op de bomen rondom je huis
    Staan er grote bomen dicht bij je woning? Dan is het verstandig om je dakgoot vaker te controleren en schoon te maken.
  • Bescherm je handen
    Gebruik altijd handschoenen bij het schoonmaken. Er kunnen scherpe takken of andere voorwerpen in de goot liggen.
  • Check de afvoer en regenpijp
    Zorg dat er geen blokkades zitten bij de afvoer of regenpijp. Dit is een cruciale plek waar verstoppingen vaak beginnen.
  • Schakel een professional in
    Niet iedereen voelt zich comfortabel op een ladder. Geen zorgen! Je kunt altijd een loodgieter of schoorsteenveger inschakelen om je dakgoot te reinigen.

Door regelmatig je dakgoot schoon te houden, voorkom je problemen zoals waterschade. En met de steeds hevigere regenbuien is dat geen overbodige luxe. Controleer je goot dus op tijd en zorg dat je woning goed onderhouden blijft!

ONZE ADVISEURS HELPEN JE GRAAG VERDER.

Zeker weten dat een adviseur de tijd en ruimte voor al je wensen en behoeftes neemt? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij zetten de koffie klaar.

Vrijblijvend advies →

NVO BLOG