Verzekeringen

Ben jij goed voorbereid op stormschade?

Bij stormschade is het belangrijk om te weten wat je verzekering vergoedt. Heb je schade en ben je goed verzekerd voor de volgende storm? Wij helpen je op weg.

Wordt schade aan mijn woning vergoed?
Heb je een koopwoning? Dan heb je meestal een inboedel- en opstalverzekering die stormschade dekt. Huurders zijn meestal goed verzekerd met een inboedelverzekering, maar let op: eigenaarsbelang, zoals een schutting, is vaak niet standaard meeverzekerd! Dit moet je zelf aangeven. Er geldt vaak een (hoger) eigen risico voor stormschade, dus neem contact op met je adviseur om dit na te gaan. Schade door slecht onderhoud is niet gedekt.

Wat als mijn auto beschadigd is door de storm?
Met een autoverzekering ben je verzekerd voor schade door rondvliegende takken en omvallende bomen. Dit geldt alleen als je een allrisk- of beperkt cascoverzekering hebt. Heb je enkel een WA-verzekering, dan krijg je geen vergoeding voor stormschade. Wist je dat twee derde van de Nederlandse auto’s een beperkt casco of allriskverzekering heeft?

Wat te doen bij schade?

    • 1. Beperk de schade:

Controleer de situatie en kijk of je verdere schade kunt voorkomen.

    • 2. Leg de schade vast:

Maak foto’s en noteer de datum en het tijdstip van de schade.

    • 3. Meld de schade:

Neem direct contact op met je verzekeringsadviseur of verzekeraar. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om online een schadeformulier in te vullen. Heb je vragen? Vraag je adviseur om hulp.

Hoe zorg je dat je goed verzekerd bent?
Bekijk je polisvoorwaarden goed. Is er sprake van eigen risico? Zijn er voorwaarden waar je aan moet voldoen? Als je bijvoorbeeld vernieuwingen aan je woning hebt aangebracht, zoals een nieuwe schuur of zonnepanelen, moet je dit doorgeven. Let ook op dat niet alle verzekeraars verlies in stroomopbrengst bij schade aan zonnepanelen vergoeden.

Voorkom stormschade door goed onderhoud
Een verzekeraar kan een claim afwijzen als de schade voorzien was. Controleer je woning en tuin regelmatig. Staat er een scheve boom in je achtertuin of zijn er al dakpannen verschoven? Onderneem actie voordat de volgende storm losbarst. Zorg dat je huis goed onderhouden is en voorkom zo grotere schade.

Bron: Finfin van Adfiz

ONZE ADVISEURS HELPEN JE GRAAG VERDER.

Zeker weten dat een adviseur de tijd en ruimte voor al je wensen en behoeftes neemt? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij zetten de koffie klaar.

Vrijblijvend advies →

NVO BLOG